Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Onko elämässäsi solmukohta, haaste tai jokin arkea, jaksamista ja mieltä haastava tilanne, johon kaipaisit apua, tukea, kuuntelijaa, ratkaisuja tai uusia näkökulmia?

Opiskelen parhaillaan ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja teen asiakasharjoittelua. Lue alta lisää ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta ja mikäli se kuulostaa sinulle ja tilanteellesi sopivalta, ota rohkeasti yhteyttä ja sovi kanssani aika. Toteutan terapiatapaamisia etänä tai kasvotusten Jämsän seudulla.


Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen apua elämän haastaviin tilanteisiin – terapiaa ihan tavallisille ihmisille. Ratkaisukeskeisyys on terapiasuuntaus, näkökulma, joka on lähtökohtaisesti käytännönläheistä, myönteistä ja asiakkaan voimavaroja tukevaa keskustelua. Lyhytterapiassa asiakas pääsee keskustelemaan ajankohtaisista haasteistaan nopeastikin, eikä tulijalla tarvitse olla lääkärin lähetettä tai diagnoosia.

Lyhytterapiassa voidaan käsitellä monenlaisia elämän pulmakohtia ja kriisejä: kuten erilaisia muutosprosesseja, jaksamisen ongelmia, ahdistuneisuutta, ystävyys-, pari- tai perhesuhteisiin liittyviä haasteita, työhön ja opiskeluun liittyviä paineita ja uupumusta, kehosuhteeseen ja itsetuntoon liittyviä haasteita tai vaikkapa yksinäisyyden tuomaa lastia.


Lyhytterapia on ennaltaehkäisevää työtä mielenterveyden kentällä. Se sopii mielen oireiluun, joka ei ole vielä pahoin kriisiytynyt tai kroonistunut.

Lyhytterapiassa keskitytään pääasiassa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, menneisyyttä käsitellään vähemmän. Lyhytterapiakäyntejä toteutetaan asiakkaan tarpeen mukaan, useimmiten 1-20 kertaa. Asiakasta tuetaan itseymmärryksen kasvamisessa. Häntä autetaan löytämään omat kykynsä ja voimavaransa sekä hyödyntämään niitä parempaa tulevaisuutta rakentaessa.

Joskus muutos tai mielen solmun aukeaminen voi tapahtua nopeastikin. Tutkitusti muutamakin lyhytterapiakerta voi riittää. Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa. Jos lyhytterapia ei ole asiakkaalle riittävä hoitomuoto, asiakas ohjataan eteenpäin lääkärille tai psykoterapeutille.

Lyhytterapeuttina toimin lyhytterapeuttien eettisten ohjeiden mukaan ja yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa.


Luottamuksellinen suhde

Lyhytterapiassa käymämme keskustelut ovat luottamuksellisia. Keskusteluiden sisältö ja mahdolliset harjoitukset kirjataan ja käsitellään asianmukaisesti terapiasuhteen ajan, jonka päättyessä käsitellyt merkinnät hävitetään ajantasaisten vaatimusten mukaisesti. Asiakkaalla on aina pyynnöstä oikeus tarkistaa hänestä kirjatut merkinnät. Kirjauksia ei tallenneta sähköisesti.

Etäterapiassa käytetyt välineet sekä ohjelmistot on valittu yleisesti etäkuntoutukseen liittyvien ohjeistusten mukaisesti.


RATKAISUKESKEINEN LYHYTTERAPIA HINNASTO (hinnat sis. alv 24%)

Toteutan terapioita terapeutti-opiskelijahinnoin ja hinnasto on voimassa 16.1.2023 - 31.12.2023


TUTUSTUMISKÄYNTI / -PUHELU 20 MIN

Maksuton tutustumiskäynti (etä-toteutuksena zoom-verkkoalustan tai whatsapp-videopuhelun kautta). Käynnillä saat tietoa terapeutista ja ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta ilman sitoutumista tai kustannusriskiä.


YKSILÖTERAPIA, ETÄVASTAANOTTO 45 MIN 35 €


YKSILÖTERAPIA, ETÄVASTAANOTTO 90 MIN 50 €


YKSILÖTERAPIA, LÄHIVASTAANOTTO JÄMSÄN ALUEELLA 45 MIN 40 €


YKSILÖTERAPIA, LÄHIVASTAANOTTO JÄMSÄN ALUEELLA 90 MIN 55 €


PRO BONO- ASIAKKUUS

Maksuton asiakkuus sinulle, joka mahdollisesti kamppailet kuormittavassa elämäntilanteessa ja maksukykysi on tilapäisesti alentunut. Kysy lisää yhteydenottolomakkeen kautta.


KUINKA EDETÄ?

Vastaanotolle päästäksesi et tarvitse lähetettä terveydenhuollosta tai mielenterveyden diagnoosia. Riittää, että koet ongelman itsellesi merkittäväksi, haluat siihen keskusteluapua ja sinulla on halu ottaa askeleita eteenpäin kääntääksesi elämässäsi uuden, paremman lehden. Vastaanotolle päästäksesi riittää, että varaat vain ajan yhteydenottolomakkeen kautta silloin, kun sen itse koet tarpeelliseksi ja kun parhaiten se sinulle sopii. Terapiasuhteen jatkamiseen ei myöskään tarvitse sitoutua etukäteen, vaan terapia kestää juuri niin kauan kuin itse haluat sen kestävän.


Lisätietoa ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta saat:

Ratkaisu- ja voimavarasuuntautuneiden menetelmien edistämisyhdistys Ratkes ry:n

sivuilta, www.ratkes.fi ja Lyhytterapeuttiyhdistys ry:n sivuilta, lyhytterapeuttiyhdistys.fi.