Naurujooga

Noora ohjaamassa naurujooga tuokiota

Etänaurut

Polttarinaurut

Synttärinaurut

Pikkujoulunaurut

Tyhy -naurut


Fake it, fake it, until you make it! Naurujoogan voima perustuu intialaisen lääkärin, Madan Katarianin kehittämiin naurutekniikoihin sekä ryhmän tukeen.

Osallistujilla ei tarvitse olla yhtenäistä huumorintajua tai äidinkieltä ja naurua ei tuoteta vitsejä kertomalla. Yhteinen nauru aloitetaan tekonaurun kautta ja sen on mahdollista kasvaa sekä muuttua aidoksi oikeaksi nauruksi. Nauru tarttuu helposti, sillä ihminen nauraa ryhmässä 30 kertaa herkemmin kuin yksin.

Naurujoogan isän, Madan Katarianin kehittämät naurutekniikat ovat saaneet vaikutteita joogasta, sekä arkisista askareista. Harjoitteet kannustavat yhteiseen leikkiin ja myönteisen elämänasenteen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Harjoitteet tukevat ja opettavat mm. itsensä ja toisten ihmisten kunnioittamista ja arvostamista.


Naurujoogasession kulku (1,5 h) :

Alustus; mistä naurujoogassa on kyse?

Alkulämmittely: leikkejä ja erilaisia ryhmähenkeä ja vuorovaikutusta tukevia harjoituksia

Naurujoogaharjoituksia

Rentoutushetki (makuullaan lattialla, jos mahdollista)

Yhteinen päätös - kokemusten jakaminen


Yläpuolella oleva esimerkki on ns. perusnaurujooga. Tilaisuuden luonteesta ja käytettävissä olevasta ajasta ja tilasta riippuen naurujoogaa voidaan soveltaa hyvinkin monella tavalla. Naurujoogasessio voi olla pituudeltaan 5 - 120 minuuttia.

Keskelle kokousta 15 minuutin "naurutauko" saattaa tehdä terää, luoda rentoutta ja avoimuutta, saaden osallistujien mielet virkeiksi ja uuden hyvän energian liikkeelle.


Kiinnostuitko kokeilemaan?

Naurujooga sopii kaikille ja on hauska ohjelmanumero moniin eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kuten yrityksen ja yhdistyksen ja muiden työyhteisöjen koulutuspäiviin, kokouksien alkuun tai loppuun, tyhy-päiviin, kouluille, päiväkoteihin, vanhainkoteihin, messuille, luennoille, kesällä ulkoilma-tapahtumiin, syntymäpäiville, polttareihin, häihin, sukukokouksiin ja muihin juhliin ja illanviettoihin.


Mahdollisuus myös zoomin kautta toteutettavaan etänaurujoogaan!


Ohjaus suomeksi ja englanniksi.