Naurujoogasessio

Mitä naururyhmässä tehdään?

Naurujoogasessiossa sananmukaisesti nauretaan - ja paljon. Naurujoogan voima perustuu erilaisiin harjoitteisiin sekä ryhmän tukeen. Osallistujilla ei tarvitse olla yhtenäistä huumorintajua ja naurujoogassa ei väännetä vitsiä naurun tuottamiseksi. Ryhmässä ihminen nauraa 30 kertaa herkemmin kuin yksin.

Madan Kataria on kehittänyt naurutekniikoita, jotka perustuvat joogaan, leikkiin, arkisiin asioihin- ja toimintoihin, sekä myönteisen elämänasenteen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Harjoitteet tukevat ja opettavat mm. itsensä ja toisten ihmisten kunnioittamista ja arvostamista. Madan Katarian mukaan aluksi keinotekoisestikin tuotettu nauru tarttuu ja muuttuu aidoksi nauruksi. Siksi hänen lentävä lauseensa onkin "Teeskentele, teeskentele, kunnes onnistut!" (Fake it, fake it, until you make it).

Naurujen lisäksi perusnaurujoogaan kuuluu alkulämmittelynä leikit ja erilaiset ryhmähenkeä ja vuorovaikutusta tukevat harjoitukset.  Naurusession loppuun pidetään lyhyt rentoutushetki, jossa osallistujat voivat käydä lattialle makuulle ja sulkea silmät sekä antaa itsensä rentoutua hetken, tuntien samalla naurun vaikutukset koko kehossa ja mielessä. Tilaisuudesta ja tilan koosta riippuen alkulämmittelyitä ja loppurentoutusta voidaan soveltaa tilanteen mukaan. Keskelle kokousta pelkät muutamat nauruharjoitteet saattavat tehdä terää, luoda rentoutta ja avoimuutta, saaden osallistujien mielet virkeiksi ja uuden hyvän energian liikkeelle.

Kiinnostuitko kokeilemaan?

Naurujooga sopii kaikille ja on hauska ohjelmanumero moniin eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kuten yrityksen ja yhdistyksen ja muiden työyhteisöjen koulutuspäiviin, kokouksien alkuun tai loppuun, tyhy-päiviin, kouluille, päiväkoteihin, vanhainkoteihin, messuille, luennoille, kesällä ulkoilma-tapahtumiin, syntymäpäiville, polttareihin, häihin, sukukokouksiin ja muihin juhliin ja illanviettoihin. 

Voit tilata naurujoogan omalle ryhmällesi / tilaisuuteen sellaisenaan, tai voimme yhdessä liittää naurujoogan lisäksi pakettiin jonkin luennon, workshopin, ryhmävalmennuksen tai hiljaisuuden värileikin.

Hinnat määräytyvät käytettävissä olevan ajan, osallistujamäärän sekä session laajuden mukaan.

Kysy tarjouspyyntöä Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Kerro tilaisuuden luonteesta, ajankohdasta, paikasta jossa tilaisuus / tapahtuma on, sekä mahdollisesta osallistujamäärästä. Tarjouspyynnön saatuani otan sinuun yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teille paras paketti!

Naurujooga voi olla kestoltaan 15 minuutin kokousnauruista 1,5 tunnin täysmittaiseen naurusessioon. Jos haluat liittää naurujoogaan jatkoksi improvisaatio,- leikki,- tarinankerronta,- tai muita toiminnallisia workshoppeja, tai vaihtoehtoisesti luennon, ryhmävalmennuksen tai hiljaisuuden värileikin, on aikaa hyvä varata 2-4 tuntia.