Naura Tanssi Hengitä -projekti

Naura joka päivä. Tanssi ja liiku. Hengitä ja rentoudu.

Naura Tanssi Hengitä -projektin pilotti toteutettiin maalis-toukokuun 2016 aikana Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeena. Projektia ideoidaan ja toteutetaan kahden naisen voimin; nauraen, tanssien ja hengittäen. Yhteistyökumppaninani ja toisena ohjaajana kanssani työskentelee tanssija-toimintaterapeutti Vea Vainio.

Pilotti-kokeilussamme oli yhteistyökumppaneina neljä eri päivätoimintakeskusta Helsingin seudulta. Asiakasryhmämme olivat vammaisia ja / tai pitkäaikaissairaita työikäisiä henkilöitä, sekä heidän kanssaan työskenteleviä päivätoimintakeskusten henkilökunnan jäseniä.

Työpajoissamme haluamme tukea ja kannustaa kaikkia osallistujia iloon ja yhdessätekemiseen naurujoogan-, tanssi- ja liikeharjoitusten- sekä erilaisten rentoutusmenetelmien kautta.


Osana luovaa työskentelyä käytämme äänimaljarentoutusta sekä maalaus-, kehorytmiikka-, ja draamaharjoitteita. Tapaamme jokaisen ryhmän kahdeksan kertaa kevään aikana noin kahden kuukauden ajan. Yhden Tanssi Naura Hengitä -työpajan kesto on noin 60 minuuttia. Toiveemme ja tavoitteemme on, että nauru, ilo, liike, rentoutuminen ja yhdessätekeminen erilaisin sovelletuin tavoin jäisivät elämään osaksi päivätoimintakeskusten viikoittaista toimintakulttuuria.

Toteutamme projektia Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä Taidetta hoitolaitoksiin -apuralla.