Naura Tanssi Hengitä -projekti

Naura joka päivä. Tanssi ja liiku. Hengitä ja rentoudu.

Kuva: Vesa Marjanen, 2017

Mitä jos tunnin ajan viikossa yhdessä nauraisimme, tanssisimme ja hengittäisimme?

Naura Tanssi Hengitä -projekti on yhteistyössä ystäväni tanssija- toimintaterapeutti Vea Vainion kanssa toteutunut Taidetta hoitolaitoksiin -projekti, jolle Suomen Kulttuurirahasto myönsi työskentelyapurahan.

Toteutimme pilottiprojektia neljässä eri Helsingin alueen päivätoimintakeskuksessa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten työikäisten asiakkaiden ja henkikökunnan jäsenten kanssa maalis-toukokuussa 2016.

Projektissa yhdistyvät yhdessä tekeminen tanssi- ja liike-, naurujooga- ja rentoutusharjoitusten muodossa. Lisäksi käytimme äänimaljarentoutusta sekä maalaus- ja draamaharjoitteita osana luovaa työskentelyä. Tapasimme jokaisen ryhmän 8 kertaa kevään aikana noin 2 kuukauden ajan. Yhden Tanssi Naura Hengitä -työpajan kesto oli 60 minuuttia.

Syksyllä 2016 projekti sai jatkoa yhteistyössä Joensuun Kaupungin Kulttuurikunnat-hankkeen kautta. Veimme naurua, tanssia ja hengitystä pohjoiskarjalaisille ikäihmisille Joensuuhun, Kontiolahteen ja Outokumpuun toteuttaen yhteensä 12 tunnin työpajaa paikallisille ikäihmisille ja heidän kanssaan työskentelevälle henkilökunnalle teemalla Tehdään yhdessä.

Vuonna 2017 samat menetelmät muuntuivat 30 osallistavan työpajan Naurukaravaani -kiertueeksi ympäri Suomea. Karavaani vieraili vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kouluissa, päiväkodeissa ja muissa yhteisöissä sekä lasten ja nuorten kulttuuritapahtumissa.Toteutamme projektia Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä Taidetta hoitolaitoksiin -apuralla.